Bedankbrief voedselbank

Geachte diaconie en (jongere) gemeenteleden,

Afgelopen vrijdag werd traditiegetrouw door jongeren van PKN Nieuwe kerk Centrum, De Fontein en de Bron, een grote inzamelingsactie gehouden bij enkele supermarkten in de stad. De jongelui begonnen in Het Pand om inspiratie op te doen en gingen daarna enthousiast op pad. Het leverde maar liefst 44 volle kratten op! Zondagochtend kwamen de kerkbezoekers met boodschappen naar de kerk om uiting te geven aan het grootste gebod je naaste lief te hebben als je zelf. Zo kwamen er nog eens 21 volle kratten bij en een mooie collecte! Heel veel dank hiervoor!

 

Ondertussen krijgen nu al 730 huishoudens (2.300 mensen) wekelijks voedsel en ook non food van onze Voedselbank, waar ruim 120 vrijwilligers zich inzetten om dat mogelijk te maken. Dat aantal stijgt nog steeds en de stad Groningen is de armste stad van Nederland met een percentage van maar liefst 20% van alle kinderen die in armoede opgroeien. Dat is meer van het dubbele van het landelijk gemiddelde (1op11). Wij geven nu nog veel meer gezond voedsel uit dan voorheen en ook meer brood, boter en broodbeleg om te voorkomen dat deze kinderen met een lege maag naar school gaan, waardoor ze ook minder goed presteren. Vanaf 1 januari 2017 zijn de criteria om naar de Voedselbank te mogen, sterk verruimd. Dat betekent dat we nog veel meer mensen mogen gaan helpen en vanaf 2018 zullen er nog meer bij komen.

 

Daarnaast geven we met grote regelmaat voedsel aan zo’n 175 asielzoekers in het vm. Formule I Hotel en een slaapboot (125). Deze mensen kunnen geen kant op en worden gefaciliteerd door de Stichting Inlia. Ook zo’n 50 veelal multiverslaafde prostituees die werken aan de Bornholmstraat, krijgen van ons voedsel en kleding.

 

Door middel van veel acties en in nauwe samenwerking met andere organisaties en politieke partijen, proberen wij een actieve bijdrage te leveren om de armoede in onze mooie stad terug te dringen. Het toverwoord hierbij is DELEN. We zijn onlangs een grote campagne begonnen om de armoede nu bij de wortel aan te pakken met een Tienpuntenplan! Nogmaals heel veel dank! Met een hartelijke groet, namens bestuur, medewerkers en cliënten,

Ulfert Molenhuis, bestuursvoorzitter VBSG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *