In Memoriam

Op zaterdag 28 augustus is overleden Elizabeth Doornbos-Scholtens. Lies was haar roepnaam. Ze heeft de hoge leeftijd van 99 jaar mogen bereiken. Ze werd geboren op 6 januari 1917 in Uithuizermeeden. In de oorlogstijd ging ze in 1943 met haar man Jan Doornbos verhuizen naar Amsterdam. Een heel contrast met het kleine dorp daar in het Groninger land. De dochters Tiny en Rita en zoon Ad werden in Amsterdam geboren. Wat vond ze die grote stad gezellig! Feesten in mooie jurken, dansen, eten en drinken: een mooie tijd hebben ze daar gehad. In 1950 ging het gezin naar Djakarta want Jan had daar werk gevonden. Zoon Willem werd daar geboren.

Maar het leven heeft voor Elizabeth ook een andere wending gekregen. Zoon Ad vertelde me in ons voorbereidend  gesprek dat haar persoonlijkheid  niet zo werelds was.. En daar in  het verre Indonesië ontstond  dan ook nog een spanning in haar relatie met haar man. Terug in Nederland zocht ze een huis in het noorden om zo dicht bij haar familie te zijn. Haar kinderen moesten goed in het leven terecht komen. Toen ook de kinderen het huis uit waren heeft ze met hen en met de kleinkinderen het goed gehad. Ze werkte een bepaalde tijd in Huize Patrimonum ( nu De Es)  op de 13e etage.

In de loop der jaren ging ze geestelijk achteruit. Zo ontstond de mooie verbinding dat ze in hetzelfde zorgcentrum haar plekje had gevonden. Daar is ze gestorven. Ze was een gelovige vrouw en had een groot vertrouwen op de Almachtige God en Vader. Dat was haar houvast en kracht, en zo kon ze het leven aan. De dankdienst  voor haar leven vond plaats op zaterdag 3 september in de mooie Mariakerk in Uithuizermeeden.
Liederen die haar veel steun gaven in haar leven hebben we gezongen. En dat was goed en zuiver. We lazen het grote Loflied uit 1 Korinthe13  en uit Romeinen 8: 9-11. In geloof en vertrouwen in de Liefde van God  hebben we haar naar haar laatste rustplaats gebracht. De Levende Heer zij de kinderen en kleinkinderen nabij als een Vader die zich ook over hen zal blijven ontfermen.
Wybren Epema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.