In memoriam Hiltje Aafke Zijlstra-Rozema

Op Stille Zaterdag, 31 maart, overleed Hiltje Aafke Zijlstra-Rozema op  de leeftijd van 94 jaar.

Jarenlang woonde zij aan de Noorderbinnensingel, maar toen haar gezondheid dat niet meer toeliet, verhuisde zij naar de Dilgt in Haren.  Zij was een trouw bezoekster van de zondagse diensten, eerst in de
Westerkerk met haar man samen (overleden in 1986) en later in de Nieuwe Kerk. Na haar verhuizing naar
Haren was zij als het maar even kon, aanwezig bij de zondagse vieringen  daar. Daarnaast voelde zij zich altijd betrokken bij de M(iddag)P(auze)V(ieringen), eerst in de Open Hof, later in het NKC, een oecumenisch middaggebed op de donderdag. Voor veel mensen verzamelde zij krantenknipsels over diverse onderwerpen die voor de betreffende persoon volgens haar van belang konden zijn. Ze was als oudere bewoonster ook  actief betrokken bij de gebeurtenissen en mensen in de Hortusbuurt.

Op vrijdag 6 april hebben we met velen, familie, buurtbewoners, kerkmensen, stilgestaan bij haar leven tijdens een viering in de Nieuwe Kerk. Psalm 143: 9b, “Bij U schuil ik ” en de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan vormden de rode draad van dit afscheid, met weemoed, maar ook met dankbaarheid voor het vele wat zij betekend heeft voor de mensen op haar levensweg. Zij is begraven op de Selwerderhof  bij haar man.

Moge de liefde van God tot steun zijn voor allen die haar zullen missen.

S.W. Bijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.