In Memoriam Catriena Flikkema-Mulder

Op vrijdag 5 mei is in De Es overleden Catriena Flikkema-Mulder op de leeftijd van 90 jaar. Velen kenden haar met haar roepnaam Tini. Zij werd geboren op 18 november 1926 en was sinds 1996 weduwe van Albert Flikkema. Samen kregen ze 5 kinderen. Het grote geluk in haar leven was haar man, haar kinderen  en zeker niet te vergeten haar klein-en achterkleinkinderen. Naast het verlies en gemis van Albert kreeg ze nog een groot verdriet te verwerken. Onlangs overleed in Amsterdam haar zoon Henrik. En dat heeft haar veel verdriet gebracht.

In haar geloof vond ze kracht en moed om dit te kunnen verwerken. Tot op hoge leeftijd vergat ze nooit een verjaardag, kende alle data uit haar hoofd. Ze was trots op al haar kinderen en met liefde en toewijding liet ze dat dan ook vaak merken.

Ze was de laatste van haar vriendengroep. Vaak heeft ze ook in De Es afscheid moeten nemen van mensen die haar dierbaar waren. De laatste weken waren zwaar, maakten haar leven ondraaglijk. Wat verlangde ze naar haar einde om zo bij God te zijn, haar Vader in de hemel. Ze was een gelovige vrouw in de ruimste zin van het woord. In veel bekende liederen vond ze daarin haar troost.

De dankdienst voor haar leven vond plaats op woensdagmiddag 10 mei in de aula van Selwerderhof. We lazen Psalm 139: woorden van trouw en liefde en het gekend zijn in Gods liefde. Daarna hebben we haar ter ruste gelegd bij haar man Albert. Na de graflegging mochten we samen het Onze Vader bidden. Allen die haar missen wensen we Gods Zegen toe.

Wybren Epema

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.