In memoriam

In de afgelopen weken zijn er twee gemeenteleden overleden: Coby (Jacoba) Veenstra op 26 februari – zij werd 63 jaar, en Jan Musch op 18 maart – hij werd 91 jaar.

Coby Veenstra is gedoopt in de Nieuwe Kerk en wilde ook vanuit de Nieuwe Kerk worden begraven. De kerk was haar tweede thuis geworden. Na haar herontdekking van de kerk in 2016, sloeg ze geen zondag over. Ze kreeg er een familie bij Zij was toen al ernstig ziek. Maar het geloof gaf haar vreugde en rust en levensdrang. Ze vierde het leven dat allesbehalve vanzelf was gegaan. Van haar twee grote liefdes, haar man Joop en haar zoon Jos, had ze afscheid moeten nemen. Maar ze droeg beide elke dag mee in haar hart.

Jan Musch was ook een echte Stadjer. Elke gevel had voor hem een verhaal. Al jong werkte hij bij uitgeverij Wolters, waar ook zijn vader had gewerkt die jong was overleden. Jan verzorgde de orden van dienst in de Nieuwe Kerk vóór het digitale tijdperk. Vorig jaar zomer overleed zijn vrouw Riek, met wie hij een onverbrekelijk tandem vormde. Zij als een van de trekkers van Bethel in de Noorderplantsoenbuurt, hij ondersteunend op de achtergrond. Jan verhuisde na het overlijden van Riek naar een zorgcentrum in Leens.

In beide uitvaartdiensten hebben we Psalm 84 gelezen: ‘Zelfs vindt de mus een huis en de zwaluw een nest waarin ze haar jongen neerlegt, bij uw altaren, HEER van de hemelse machten.’ Laat deze Ene kinderen en kleinkinderen, vriendinnen en gemeenteleden, tot troost zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.