Kinderverhaal: Wat staat er in de sterren?

Mirjam en Micha gieren van de lach. Ze lezen een horoscoop.

Een horoscoop vertelt jou hoe het deze week met jou zal gaan. Het staat in de sterren, zeggen ze. Het enige wat jij de horoscoop hoeft te vertellen, is jouw verjaardag. Mirjam is op 28 juli jarig. Dan ben je een Leeuw, zegt de horoscoop. Micha is op 27 april jarig. Dan ben je een Stier, zegt de horoscoop.

Mirjam leest proestend wat Micha te wachten staat: “Jij wordt verliefd deze week. En iedereen kan het aan je zien. Want je loopt te glunderen.” En Micha leest wat Mirjam zal gebeuren: “Lach jij maar, leeuwtje! Jij krijgt geldtekort en kunt alleen goedkope dingen kopen. Maar: dinsdag is de beste dag voor jouw liefdesleven.” Ze rollen haast om van het lachen.

“En jij?,” vragen ze even later aan Jezus. “Wat ben jij? Ook een leeuw of een stier? Of een steenbok of een waterman?” Ze noemen alle sterrenbeelden op die ze kennen? Wat staat er over jou in de sterren?”

“Tsja, dat is een vreemd verhaal,” zegt Jezus. “Toen ik geboren werd was er een ster die zo blij was dat hij op reis ging. Hij zocht me op. Hij bleef niet ver. En daar raakten alle andere sterren zo van in de war, dat er niets over mij in de sterren staat geschreven.

Wijze sterrenkijkers raakten daarvan helemaal in de gloria! Zoiets hadden ze nog nooit gezien. Ze gingen achter de ster aan. En zo vonden ze mij toen ik nog heel klein was. Ze gaven cadeautjes en zeiden: “Nou hoeven we nooit meer naar de sterren te turen om er achter te komen wat goed is en kwaad. Dit kind zal ons leren wat echte liefde is. Voortaan kijken we niet meer naar de sterren, maar naar de ogen van de mensen – of ze verdrietig zijn of blij. In al die ogen zullen we dit kind terugzien.”

Micha zucht en zegt: “Jouw verhalen zijn echt spannend. Mijn horoscoop vergeet ik weer. Maar jouw verhalen? Nee.”

Lezing: Mattheüs 2 vers 1 – 12
In de koffer: horoscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.