Kinderverhaal: Ruzie!

“Komen jullie er ook bij?” vraagt Jezus. Maar Mirjam schudt haar hoofd. “Ik kom niet”,roept ze, “ik ben veel te boos”. En ze wijst naar Micha. “Ik speel nóóit meer met hem”.

Jezus loopt naar Micha toe. Die is in een hoekje gekropen. “En wat is er met jou?” “Ik ben zo vreselijk kwaad op Mirjam” zegt Micha. “En deze keer gaat het nooit meer over”.

Jezus zucht. “Dit kan zo niet”, zegt Hij. “We zouden net brood en wijn gaan delen. Maar zonder jullie is de kring niet rond”.

“Weet je wat jullie zouden kunnen doen?” vraagt Jezus. “Jullie zouden het elkaar kunnen vergeven”. ”Vergeven, wat is dat nou weer?” moppert Mirjam. “Vergeven”, zegt Jezus “dat is zeggen dat het weer goed is. En het dan ook echt menen”.

Even later zitten ze dan toch in de kring. Jezus geeft het brood door. Micha breekt er een stukje vanaf. Dan geeft hij het brood aan Mirjam. “Oké, ik vergeef het je” zegt hij. Mirjam knikt.

“En nu jij Mirjam” zegt Jezus. “Waarom?” vraagt Mirjam. “Omdat je vergeven weer moet doorgeven”, zegt Jezus. “Net als het brood dat de kring rond gaat. Zie je dat de kring rond is? Er komt geen einde aan. Zo is het met vergeven ook. Dat moet je blijven doen”. Mirjam haalt adem. “Ik vergeef het je, oliebol”, zegt ze dan.

Jezus schenkt druivensap in. “Waarom waren jullie eigenlijk zo boos op elkaar?”vraagt Hij. Mirjam haalt diep adem. “Omdat…” zegt ze. Micha roept: “En zij…” Dan is het stil. Ze kijken elkaar aan. Dan beginnen ze te lachen. Vergeten!!!

Lezing: Matthëus 18: 21-35
In de koffer: een avondmaalsbeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.