Kinderverhaal: Mirjam geeft een feestje

Er ligt een kaartje op de bank onder de grote boom. ‘Kom je op mijn feest?’ leest Mirjam. ‘Van wie zou die kaart zijn?’ vraagt Jezus.’ ‘Misschien van Job?’ raadt Micha. ‘Dat kan toch niet,’ zegt Mirjam. ‘Job is alles kwijt geraakt: zijn spullen, zijn dieren en zijn kinderen. Dan geef je toch geen feest?’

‘Vertel nog eens over Job in de Bijbel,’ zegt Micha tegen Jezus. ‘Die was toch ook alles kwijt?’ ‘Bijna alles’ zegt Jezus. ‘En Job begreep het niet. Hij deed toch zijn best het goede te doen? Waarom gebeurde er dan zoveel slechts? Zijn vrienden wisten ook niet waarom. “Misschien heb je toch iets verkeerd gedaan,” zeiden ze. En wij niet, dachten ze stilletjes.

Maar dat liet God niet op zich zitten. Hij kwam Job tegemoet in een storm. Hij zei: “luister niet naar je vrienden, Want ik ben niet de God-van–eigen-schuld-dikke-bult.
Maar wel de God-van-ik-zal-er-altijd-voor-je- zijn.”

“Dat is het beste antwoord op al mijn vragen,”zei Job.
Toen hij terugkwam bij zijn vrienden, zei hij: ‘Tot nu toe had ik alleen over God gehoord. Maar nu heb ik Hem gezien. En Hij mij. Ik zal voor jullie bidden dat jullie God ook zien zoals Hij is.’

Pas daarna veranderde er veel in het leven van Job. Zijn broers en zussen sloegen hun armen om Job en deelden wat ze hadden. Job wist nu dat hij niet alleen was. Het ging zelfs beter met hem dan ooit. Het leven werd een feest. Zijn leven lang.

Een leven lang feest? vraagt Micha. ‘Daar moet ik bij zijn.
Zouden ze nog een klein stukje taart overhebben?’ ‘Dan krijg jij die’ zegt Mirjam, ‘en neem ik een grote!’ En lachend rennen ze de heuvel af.

Lezing: Job 42
In de koffer: uitnodigingskaart voor een feest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.