Skip to main content

Kinderverhaal: Lievelingsplek in hartje stad

Mirjam, Micha en Jezus lopen hand in hand door het centrum van de stad. Zo kun je goed om je heen kijken zonder elkaar in de drukte kwijt te raken. ‘Jij bent geboren in een stal, maar je houdt van de stad,’ zegt Mirjam. Ze heeft gelijk. Jezus geniet van de stad. ‘Kijk nou eens,’ zegt hij, ‘Zo veel verschillende mensen: klein en groot, met peentjeshaar en met krullen, een donkere huid een lichte huid, oorbellen hoofddoekjes versierde haren. Ze lopen alle kanten op. Dat zijn allemaal kinderen van God. Dat is allemaal de stad.’

‘Waar gaan we nu naar toe?,’ vraagt Micha. ‘Naar jouw lievelingsplekje,’ zegt Jezus. Micha mag het zeggen en hij weet het wel! Even later zitten ze aan een tafeltje bij de beste friettent van de stad. Om Jezus heen scharrelen duiven. Zo nu en dan deelt hij een frietje met ze. ‘Er is genoeg voor iedereen,’ lacht hij.

Dan is Mirjam aan de beurt. Ze neemt Micha en Jezus mee naar de straatmuzikant die zo mooi kan spelen dat iedereen die langs loopt vanzelf een beetje begint te dansen. Ze legt de euro die ze van Jezus kreeg in het bakje. De muzikant knikt vrolijk naar Mirjam. De voorbijgangers hebben even geen haast. De mensen kijken elkaar aan.

‘Wat is jouw lievelingsplekje?,’ vraagt Micha. Jezus ziet een bankje. Midden op het plein. Er zit een oma, die de drukte vergeet omdat ze naar een klein jongetje kijkt dat bezig is duiven te voeren. ‘Daar bij die oma en bij dat jongetje,’ zegt Jezus. ‘Als God bij de mensen komt wonen, dan zet hij vast daar zijn tentje op. Midden in hartje stad.’

Lezingen: bijv. Zacharia 8, 4 – 5 (een nieuw Jeruzalem), Openbaring 21, 1 – 4 (een nieuw Jeruzalem) of Jesaja 25, 6 – 8 (Het feestmaal op de Sion)
In de koffer: de plattegrond van het centrum van Groningen met een plaatje van de Martinitoren

oecumenische-dienst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *