No Title

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week van Gebed

zondag 20 januari, 2019 08:00 - zondag 27 januari, 2019 17:00

De Week van Gebed voor eenheid is dit keer van 20 t/m 27 januari. Centraal staat de tekst uit Deutronomium 16, vers 11-20: ‘Zoek het recht en niet dan het recht”. In bijgevoegde flyer vindt u alle informatie over locaties, aanvangstijden etc.

Flyer Week van Gebed 2019

Recht voor ogen

Onrecht: soms kijken we er liever van weg. Het is oncomfortabel om geconfronteerd te worden met datgene wat er niet klopt in de wereld. Toch hebben we als christenen een andere opdracht. Onrecht gaat God aan het hart. Daarom zet de Week van Gebed voor de eenheid van 20 t/m 27 januari 2019 het recht voor ogen. Met een concrete Bijbelse oproep scherpt de Week van Gebed onze blik op recht en onrecht: zoek het recht en niets dan het recht. U en jij zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen.

 Tijdens de Week van Gebed bidden wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

De onderwerpen voor de gebedsweek van 2019 zijn aangereikt door christenen uit Indonesië. Zij zien een toename van onrecht en corruptie in hun land. Dit onrecht gaat gepaard met exclusiviteit en verdeeldheid. Tijdens de Week van Gebed voor de Eenheid in 2019 bidden we daarom juist voor recht en gerechtigheid. Tijdens deze week krijgen we elke dag een probleem dat door onrecht veroorzaakt wordt in ons blikveld. Door het recht voor ogen te houden komen we gezamenlijk in actie en zoeken we het recht en niets dan het recht in gebed en in onze daden.

De Week van Gebed wordt georganiseerd door MissieNederland en de Raad van Kerken. Meer over de Week van Gebed en gebedsmaterialen vind je op www.weekvangebed.nl.

In Groningen kunt u kiezen om eenmaal of vaker mee te doen in één van de kerken die op de flyer worden aangegeven.

Gegevens

Begin:
zondag 20 januari, 2019 08:00
Einde:
zondag 27 januari, 2019 17:00