No Title

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In de naam van de Vader de Zoon en de heilige Geest. Amen

zondag 16 juni, 2019 09:30 - 10:30

Zondag Trinitatis. Het is van drieën één: God – Vader, Zoon en heilige Geest. De Lutherse traditie heeft deze zondag als feest ingebracht binnen de Protestantse Kerk. Hoe sterk dat leeft, merkte ik weer bij de gezamenlijke Hemelvaartsdienst in de Lutherse Kerk (Dit is tussen twee haakjes ook weer een gezamenlijke dienst van De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk). Elke keer als er gezongen werd van Vader, Zoon en heilige Geest, verhief het orgel zijn stem. De Drie-eenheid is een vondst en een feest! En daarom is de kleur van deze zondag wit. Net als Kerst en Pasen. Het haalt de vaart er trouwens wel een beetje uit na al dat vuur en waaien van de Geest op Pinksteren. Maar goed, een kniesoor die daar op let.

De lezingen zijn Openbaring 4, 1 – 11 en Johannes 3, 1 – 16. Het orgel wordt bespeeld door Mattijs de Vreugd. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Het is ook de zondag waarop ds. Tiemo Meijlink afscheid neemt als predikant van de Protestantse Gemeente Groningen, om 11.30 uur in de Martinikerk. Is een hele dag in de kerk voor u te veel van het goede (Er is vanmiddag tenslotte ook nog de feestelijke Evensong met vier (!) koren), dan zult u keuzen moeten maken. Weeg daarin gerust mee dat ds. Meijlink vanaf Advent 2013 maandelijks onze voorganger was in de Nieuwe Kerk.

Gegevens

Datum:
zondag 16 juni, 2019
Tijd:
09:30 - 10:30

Locatie

Nieuwe Kerk