No Title

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Choral Evensong

zondag 17 februari 17:00 - 18:00

Choral Voices

In deze Evensong zingt het koor Choral Voices o.l.v. Daniël Rouwkema als Introit: Lighten our darkness van de jonge, in 1974 geboren, Engelse componist Alexander L’Estrange. Hij zette de derde collect van de Responses waarin om bescherming wordt gevraagd voor de komende nacht op een prachtige intieme manier op muziek.
De Preces en Responses zijn deze keer van John Barnard (*1948), vooral de zetting van The Lord’s Prayer, het Onze Vader, is een waar juweeltje en een prachtig voorbeeld van de hedendaagse Anglicaanse koortraditie.
De Psalm die het koor reciteert is de 10e. Bijzonder dat deze Psalm in een Choral Evensong ten gehore wordt gebracht. In het Anglicaanse Psalter is deze Psalm ingedeeld bij de psalmen voor de ochtend van de tweede dag.
Het Magnificat en Nunc dimittis zijn voor Choral Voices nieuw, de afgelopen weken heeft het koor zich voorbereid om deze Evensong een nieuwe set Canticltes ten gehore te brengen. De componist William Byrd die leefde van (ca.) 1543 tot 1623 werkte, samen met Thomas Tallis, als organist en koorleider van de Chapel Royal. Zijn Second Service is een compositie waarin alle facetten van de oude muziek naar voren komen. Prachtige ensemble-zang afgewisseld met fraaie partijen voor solisten uit het koor.
De Anthem is van de hedendaagse Amerikaanse componist Anthony Piccolo die zijn muzikale opleiding in Engeland volgde. In zijn tijd als zanger in het koor van Saint Paul’s Cathedral Londen kwam hij in aanraking met Barry Rose en componeerde een prachtig werk voor orgel en koor: The Key. De tekst van deze Anthem komt van de negentiende-eeuwse dichteres Christina Rossetti die vooral bekend is van haar gedicht ‘In the bleak mid-winter’, een carol die veel gehoord kan worden rondom kerst. In The Key gaat het over de liefde; “Van alles wat Christus is, van alles wat Hij zegt, Liefde is de sleutel”

Het orgel wordt bespeeld door Mattijs de Vreugd. Voorganger is ds. Ynte de Groot

Gegevens

Datum:
zondag 17 februari
Tijd:
17:00 - 18:00

Locatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0503123756